Photobucket
Dream High
click on the dropdown menu to navigate through this blog

Dalam tak sedar.
Monday, 4 November 2013 ★ 00:37 │ (0) angels


Kadang kita tak sedar secara tiba-tiba kita telah melukakan hati orang. Mungkin kita rasa perkara biasa sahaja atau mungkin lebih tepat kita rasa remeh tapi bagi insan lain bukan perkara yang remeh temeh. Boleh sahaja jadi si buta mata hati melangkah tanpa melihat kanan kiri cuma sampai bila?

Kadang-kadang kita tak sedar secara tiba-tiba kita telah membahagiakan orang lain. Mungkin bagi kita biasa tapi bagi dia besar manfaatnya. Entah hanya sepatah dua kata bisa sahaja membuatkan harinya, masa depannya berpusing 360 darjah. Siapa tahu hanya dengan sedikit, hasilnya berlipat ganda?

Kadang-kadang kita tak sedar kita telah membuatkan orang membenci kita. Mungkin kita rasa persetankanlah apa orang kata, kau cuma jadi diri sendiri, cuma sampai bila nak menambah bilangan orang membenci daripada menyukai?

Kadang-kadang kita tak sedar secara tiba-tiba kita telah membuatkan orang menyukai kita. Mungkin kita rasa ini amatlah mustahil. Tapi siapa tahu hanya dengan sedikit bantuan dan senyuman manusia bisa jatuh suka pada diri kita?

Kadang-kadang kita tak sedar kita telah buat orang merasa jengkel dengan kita. Mungkin bagi kita apa ada hal semua itu cuma sampai bila tak mahu muhasabah diri sendiri sikap kita itu. Mahukah kita orang menjauhi diri kita disebabkan kesilapan kita sendiri?

Kadang-kadang kita tak sedar secara tiba-tiba kita berjaya membukakan mata hati seseorang hanya dengan beberapa patah kata mahupun tulisan. Walaupun dirasa ianya satu perkara kecil sahaja tapi ini tidaklah mustahil. Jadi perlukah kau menulis atau berkata hanya perkara yang lagha sahaja?

Kadang-kadang kita tak sedar secara tiba-tiba kita telah lupa yang kita ini terlalu alpa dan asyik dalam dunia yang sementara. Lupa mana tanggungjawabnya. Lupa mana halal dan haramnya. Lupa mana yang tak sepatutnya dilupakan. Begitu juga aku. Hidup ini terlalu banyak kadang-kadang. Mungkin kadang-kadang kau dan aku tak pernah sedar tentang kenyataan itu secara jelas walaupun semuanya sudah terpampang didepan mata. Iyalah, kita manusia biasa bukan, cuma andai sedar sesuatu itu cepat-cepatlah perbetulkan mana yang silap. Kurang-kurangkanlah yang mana yang terlebih.


Bukan Megan Fox
by Amira Atiya.

Photobucket Iftar gatering THJ
Thursday, 1 August 2013 ★ 23:57 │ (0) angels

Assalammualaikum semua :)
Alhamdulillah masi diberi peluang untuk berkongsi cerita dalam blog ni ekekeke :p ceyh mcm ape je kan hahaha . Haa minggu lepas , for the first time Indah , Hidayati n Amirah sertai program Team Hijrah Johor , paa mulanya seriously mcm malu n segan pun ade ..  :D Sebenanye dah lama da follow semua update THJ , cuma tak berkesempatan nak pergi . Sampai-sampai je dekat Masjid Abu Bakar tu , takde sape pun yang ada kat perkarangan masjid tu haa . Gabra gak laa , then ade 2 orang akak datang siap cium pipi peluk bagai semua kat kiteorang . Ya Allah masa tu rasa mcm kitaorang ni bukan orang luar langsung , dah mcm family dah . Alhamdulillah , segalanya tdipermudahkan olehNya :)

semoga ukhwah ini berkekalan :')


Then kiteorang diarahkan buat bulatan bagi sesi taa'ruf , berasingan lelaki dan perempuan .



lepas dah berkenalan dengan ahli keluarga THJ semua , kitaorang dengar dulu pengenalan tentang penubuhan TeamHijrahJohor oleh abang Asyraf .



selepas tu baru lah kiteorang dengar usrah .

Best dengar tajuk usrah masa ni :)


kemudian lepas selesai usrah , azan pun dah berkumandang . Kiteorang makan berbuka puasa dgn makanan yang ringan-ringan dahulu . Selepas solat baru boleh makan makanan yang berat .


masa ni dah start makan mknn berat dah :)



Syukran kepada Allah , kerana telah memberi kami kesempatan untuk sertai program Iftar gathering THJ . Walaupun kitaorang ahli baru , rasa dah mcm kenal lama dah mereka semua ni :)




masa ni kiteorang kat pekarangan sebelah , so tak sempat nak begambar sama2 :'(

Bagi sesiapa yang nak sertai apa2 program dari THJ , jangan segan-segan k :) semuanya peramah-peramah dekat sini , Inshaa Allah dapat mengeratkan lagi hubungan silaturahim antara kita .


Photobucket Marhaban ya ramadhan .
Tuesday, 9 July 2013 ★ 16:42 │ (0) angels

"Satu tahun tidak terasa Ramadhan telah kembali kunjungi kita ,
semoga yang dilalui dan dilakukan menjadikan kebaikan di bulan suci ini .
Marhaban yaa Ramadhan
Mohon maaf lahir dan batin (:"

ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna .

semoga kita terus istiqamah ..

Alhamdulillah , Ramadhan tiba lagi . Semoga kita semua dapat menjalankan ibadah puasa dengan sempurna  , inshaa allah . Puasa memang puasa tapi jangan tinggal solat ye ! (: Jaga tingkah laku dan tingkatkan amal dibulan Ramadhan juga hihi .

Bulan penuh pahala , penuh keberkatan ,dan ampunan Allah :')

Photobucket
OLDER POST |
Pieces Of Me
meet the big beauty boss

Assalamualaikum , I am Indah Amyraa and this is my blog, it's mine ♡ me belong to ALLAH (: actually i'm just sevenTEEN.Thanks for visit my blog guys . love you hikhik (; bye byee! You may click links and contact to be friend with me.Thanks ! ♥ Jika hari ini aku terlalu gembira , sedarkan aku dengan amaran Allah SWT . Jika aku bersedih tanpa kata , pujuklah aku dengan tarbiyah pencipta . Jika aku lemah tak berdaya , ingatkanlah aku dengan kehebatan syurga . Jika antara kita ada tembok pemisah , ajaklah aku meleraikannya segera . Jika pernah hatimu terluka disebabkan daku , luahkan agar aku dapat mengubah diriku . ♥
Tagboard
leave your message here and i'll pay you a visit later

Links & Contacts
the great escapes to a beautiful land


Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend

Facebook IndahAmyraa
Twitter IndahAmyraa
Layout (c) sweet.m!sery
Re-edited by nurul ain
Icons from reviviscent
Resources: sea shells
Dalam tak sedar.
Monday, 4 November 2013 ★ 00:37 │ (0) angels


Kadang kita tak sedar secara tiba-tiba kita telah melukakan hati orang. Mungkin kita rasa perkara biasa sahaja atau mungkin lebih tepat kita rasa remeh tapi bagi insan lain bukan perkara yang remeh temeh. Boleh sahaja jadi si buta mata hati melangkah tanpa melihat kanan kiri cuma sampai bila?

Kadang-kadang kita tak sedar secara tiba-tiba kita telah membahagiakan orang lain. Mungkin bagi kita biasa tapi bagi dia besar manfaatnya. Entah hanya sepatah dua kata bisa sahaja membuatkan harinya, masa depannya berpusing 360 darjah. Siapa tahu hanya dengan sedikit, hasilnya berlipat ganda?

Kadang-kadang kita tak sedar kita telah membuatkan orang membenci kita. Mungkin kita rasa persetankanlah apa orang kata, kau cuma jadi diri sendiri, cuma sampai bila nak menambah bilangan orang membenci daripada menyukai?

Kadang-kadang kita tak sedar secara tiba-tiba kita telah membuatkan orang menyukai kita. Mungkin kita rasa ini amatlah mustahil. Tapi siapa tahu hanya dengan sedikit bantuan dan senyuman manusia bisa jatuh suka pada diri kita?

Kadang-kadang kita tak sedar kita telah buat orang merasa jengkel dengan kita. Mungkin bagi kita apa ada hal semua itu cuma sampai bila tak mahu muhasabah diri sendiri sikap kita itu. Mahukah kita orang menjauhi diri kita disebabkan kesilapan kita sendiri?

Kadang-kadang kita tak sedar secara tiba-tiba kita berjaya membukakan mata hati seseorang hanya dengan beberapa patah kata mahupun tulisan. Walaupun dirasa ianya satu perkara kecil sahaja tapi ini tidaklah mustahil. Jadi perlukah kau menulis atau berkata hanya perkara yang lagha sahaja?

Kadang-kadang kita tak sedar secara tiba-tiba kita telah lupa yang kita ini terlalu alpa dan asyik dalam dunia yang sementara. Lupa mana tanggungjawabnya. Lupa mana halal dan haramnya. Lupa mana yang tak sepatutnya dilupakan. Begitu juga aku. Hidup ini terlalu banyak kadang-kadang. Mungkin kadang-kadang kau dan aku tak pernah sedar tentang kenyataan itu secara jelas walaupun semuanya sudah terpampang didepan mata. Iyalah, kita manusia biasa bukan, cuma andai sedar sesuatu itu cepat-cepatlah perbetulkan mana yang silap. Kurang-kurangkanlah yang mana yang terlebih.


Bukan Megan Fox
by Amira Atiya.

Photobucket Iftar gatering THJ
Thursday, 1 August 2013 ★ 23:57 │ (0) angels

Assalammualaikum semua :)
Alhamdulillah masi diberi peluang untuk berkongsi cerita dalam blog ni ekekeke :p ceyh mcm ape je kan hahaha . Haa minggu lepas , for the first time Indah , Hidayati n Amirah sertai program Team Hijrah Johor , paa mulanya seriously mcm malu n segan pun ade ..  :D Sebenanye dah lama da follow semua update THJ , cuma tak berkesempatan nak pergi . Sampai-sampai je dekat Masjid Abu Bakar tu , takde sape pun yang ada kat perkarangan masjid tu haa . Gabra gak laa , then ade 2 orang akak datang siap cium pipi peluk bagai semua kat kiteorang . Ya Allah masa tu rasa mcm kitaorang ni bukan orang luar langsung , dah mcm family dah . Alhamdulillah , segalanya tdipermudahkan olehNya :)

semoga ukhwah ini berkekalan :')


Then kiteorang diarahkan buat bulatan bagi sesi taa'ruf , berasingan lelaki dan perempuan .



lepas dah berkenalan dengan ahli keluarga THJ semua , kitaorang dengar dulu pengenalan tentang penubuhan TeamHijrahJohor oleh abang Asyraf .



selepas tu baru lah kiteorang dengar usrah .

Best dengar tajuk usrah masa ni :)


kemudian lepas selesai usrah , azan pun dah berkumandang . Kiteorang makan berbuka puasa dgn makanan yang ringan-ringan dahulu . Selepas solat baru boleh makan makanan yang berat .


masa ni dah start makan mknn berat dah :)



Syukran kepada Allah , kerana telah memberi kami kesempatan untuk sertai program Iftar gathering THJ . Walaupun kitaorang ahli baru , rasa dah mcm kenal lama dah mereka semua ni :)




masa ni kiteorang kat pekarangan sebelah , so tak sempat nak begambar sama2 :'(

Bagi sesiapa yang nak sertai apa2 program dari THJ , jangan segan-segan k :) semuanya peramah-peramah dekat sini , Inshaa Allah dapat mengeratkan lagi hubungan silaturahim antara kita .


Photobucket Marhaban ya ramadhan .
Tuesday, 9 July 2013 ★ 16:42 │ (0) angels

"Satu tahun tidak terasa Ramadhan telah kembali kunjungi kita ,
semoga yang dilalui dan dilakukan menjadikan kebaikan di bulan suci ini .
Marhaban yaa Ramadhan
Mohon maaf lahir dan batin (:"

ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna .

semoga kita terus istiqamah ..

Alhamdulillah , Ramadhan tiba lagi . Semoga kita semua dapat menjalankan ibadah puasa dengan sempurna  , inshaa allah . Puasa memang puasa tapi jangan tinggal solat ye ! (: Jaga tingkah laku dan tingkatkan amal dibulan Ramadhan juga hihi .

Bulan penuh pahala , penuh keberkatan ,dan ampunan Allah :')

Photobucket
OLDER POST |